Financiƫle informatie, links en rekenmodules
maandag 26 februari 2024

Movir verlaagt premies fysiotherapeuten

Movir voert per 1 januari een aantal wijzigingen door in zijn aov's. Meest opvallend is de sterke premiedaling voor fysiotherapeuten, omdat in die groep de schadecijfers per saldo zijn verbeterd. Artsen die werken met landbouwhuisdieren als koeien, geiten en schapen gaan fors meer betalen.

"De fysieke werkbelasting is de afgelopen jaren verminderd; de mentale belasting is daarentegen door de toegenomen regelgeving gestegen", aldus Movir. Dat leidt volgend jaar bij de langlopende verzekering tot een premieverlaging die varieert van 10% voor fysiotherapeuten van 49 jaar en ouder tot 30% voor verzekerden onder de 45%.

De schadelast onder dierenartsen blijft hoog, uitgezonderd die van artsen voor gezelschapsdieren. Die gaan vanaf 1 januari (mits jonger dan 40) 10% minder betalen. Artsen die werken met landbouwhuisdieren zijn volgend jaar 26% duurder uit.    

Vanaf 1 januari kunnen verzekerden in verband met de verhoging van de aow-leeftijd ook kiezen voor eindleeftijden van 66 en 67 jaar - met uitzondering van verloskundigen en dierenartsen die werken met landbouwhuisdieren.

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning